Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Távrepülő-bajnokság: Nagy és Honti a bajnok

A 2016-os Siklóernyős Távrepülő Magyar Nemzeti Bajnokság a szlovéniai Tolminban került megrendezésre. A viadal bőven tartogatott izgalmakat - a férfiaknál végül Nagy Máté, míg a hölgyeknél dr. Honti Adél Márta nyerte a versenyt.

Egy siklóernyős bajnokság általában 3-7 napos, naponta egy feladattal. Egy átlagos feladat 60-90 km hosszú, több fordulóponttal, és az nyer, aki a leggyorsabban ér be a célba, vagyis a gólba. A rajt a levegőből történik egy megadott geolokációról, és a fordulópontokat meghatározott sorrendben kell érinteni.

A férfiaknál Nagy Máté mögött Vértes Balázs és Sokacz Milán végzett a második és harmadik helyen.

“Életem legneccesebb célba érése volt az egyik feladatnál” – emlékezett vissza Nagy Máté. – “A végsiklásban a gps azt írta ki, hogy nem fogok elérni a célig. Reménykedtem, hogy belebotlok valami kis emelésbe, és mázlimra egy falu felett pont annyit emelkedtem, hogy a műszer a célvonalra tette az érkezésem. Fékezés nélkül épphogy besiklottam a célba, és nagy lendülettel egy trágyadomb mellé estem, mikor a műszerem becsipogott, hogy gólban vagyok, ráadásul megnyertem a napot.”

A női győztes dr. Honti Adél Márta mögött Tóth Anita lett az ezüst-, Juhász Katalin pedig a bronzérmes. Érdekesség, hogy ebben a 90 százalékban férfiak által dominált sportágban idén először egy , ráadásul éppen dr. Honti Adél Márta szervezte a bajnokságot. A szervező arról is beszámolt, hogy az idei bajnokság sem múlt el izgalmak nélkül.

“Az egyik pilótánk egy hegygerinc mellett repülve fák közé esett, mert a turbulenciában elcsukott az ernyője. Mentek érte a hegyimentők, de szerencsére semmi baja nem lett. Ilyen malőr időnként előfordul, a legtöbb kockázatot itt is versenyzés közben vállalják a pilóták.” – nyilatkozta Honti.

Magyarország jelenleg a kilencedik helyen áll az FAI siklóernyős világranglistáján. A válogatott nagy erővel készül az augusztusban a macedóniai Krusevóban sorra kerülő Európa bajnokságra.

Utoljára frissítve: szerda, 01 június 2016 12:42