Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
175 millió fontot fordítanak az All England Tennis Club fejlesztésére Fotó: Facebook (Wimbledon)

175 millió fontot fordítanak az All England Tennis Club fejlesztésére Kiemelt

A wimbledoni teniszbajnokság helyszínét, az All England Tennis Clubot összesen 175 millió fontból (58,36 milliárd forintból) újítják fel.

A munkálatok részeként 71 millió fontból (23,7 milliárd forintból) építenek behúzható tetőt a második számú stadion, az 1-es pálya fölé. A centerpályát már 2009-re befedhetővé tették a gyakori esőzések miatt, az 1-es pálya behúzható teteje 2019-re készül el.

A felújítási tervek között szerepel a füves pályás bajnokságra érkező játékosokat és a sajtó munkatársait egyaránt kiszolgáló Millennium Building rendbe hozatala, valamint új salak- és fedett keménypályák építése is.

Az All England Tennis Club éves beszámolójából idézve a The Times című brit lap kedden arról írt, hogy a létesítménynek minden bizonnyal nem lesznek nehézségei a 175 millió fontos (58 milliárd forint) hitel visszafizetésével. Az HSBC bankkal kötött megállapodás 2023. július 31-én jár le.

A klub üzemeltetői 33,2 millió font (11 milliárd forint) nyereséget könyvelhettek el az elmúlt évben, annak ellenére is, hogy 12,6 millió fontot (4 milliárd forint) elbuktak külföldi fizetőeszközökben kötött szerződéseken, és 34 millió fontot (11,3 milliárd forint) be kellett fizetniük a brit teniszszövetségnek.

Az All England Tennis Club öt év alatt 125 millió font (41,7 milliárd forint) bevételre számít csak a legjobb jegyek eladásából. Az úgynevezett "debenture seats" kifejezés a center- és az 1-es pálya legjobb helyeit jelöli. Egész napra érvényesek, tulajdonosaik a külső pályákat is látogathatják velük és ezek az egyedüliek, amelyeket már a torna kezdete előtt meg lehet vásárolni. A 125 millió fontot teljes egészében a hitel visszafizetésére fordítják, kiegészítve a televíziós közvetítések jogdíjaiból és az általános jegybevételből származó összegek, valamint a sponzorpénzek egy részével.

A teniszklub nagyszabású fejlesztésének első szakasza 2015-ben zárult le annak a 75 millió fontos (25 milliárd forint) hitelnek a visszafizetésével, amelyből többek között befedhetővé tették a centerpályát.

A következő, 132. wimbledoni teniszbajnokságot 2018. július 2. és 15. között rendezik.