Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A női versenyben sincs magyar érmes Fotó: Facebook (FIE - International Fencing Federation)

A női versenyben sincs magyar érmes

Szász-Kovács Emese két nyert mérkőzés után a harmadikon kikapott, így a férfi után a női versenyben sincs magyar érmese a budapesti párbajtőr WestEnd Grand Prix-nek.

A tavaly Rióban olimpiai bajnok vívónak a svájci Pauline Brunner, majd a német Julia Wagner nem okozott gondot, előbbit öt, utóbbit hat találattal verte.

Szorosabb asszója volt Laurence Epée-vel, de a végéhez közeledve, 12-10-nél úgy tűnt, ezen a mérkőzésen is meglesz a hazai győzelem. A francia párbajtőröző azonban 12-12-re egyenlített, majd 14-14-nél a győzelmet érő tust is bevitte.

"Ez már egy megnyert meccs volt, én hibáztam" - kezdte értékelést Szász-Kovács Emese. "Három combszúrást is kaptam, amit nem szoktam, általában inkább én adok ilyeneket, vagy ha látom, hogy készülődik, akkor az ilyenekbe beleszúrok."

A magyar vívó hozzátette: az motiválja, hogy a mai még nem az igazi Szász Emese volt, még van hova fejlődnie.

"Szomorú vagyok, hogy nem sikerült tovább versenyben maradnom, különösen azért sajnálom, mert itthon történt, sokan kijöttek értünk a csarnokba" - mondta.

Laurence Epée-vel korábban még nem vívott, de mint azt tréfálkozva megjegyezte: a francia előnyben volt, mert már a neve is azt jelenti: párbajtőr.

A 64-es főtáblára még egy magyar jutott fel. Mihály Kata a német Alexandra Ndolo elleni meccset még megnyerte, de a világranglista tunéziai éllovasával, Szarra Beszbesszel már nem bírt.

Szász Emese a 11., Mihály Kata pedig a 23. helyen végzett.