Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
András Csabát ösztöndíjjal segíti a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség Fotó: moatsz.hu

András Csabát ösztöndíjjal segíti a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség Kiemelt

András Csabát, a BVSC 15 éves játékosát beválasztotta ösztöndíjasai közé a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF).

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az ITTF 4500 dollárral (1,16 millió forint) támogatja a versenyzőt, ezt az összeget edzőtáboroztatásra és versenyeztetésre lehet fordítani. Az ösztöndíj elsődleges célja az, hogy az abban részesülők magas szinten készülhessenek fel a jövő évi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.

"Szerintem az ITTF emberei civilként járják az utánpótlásversenyeket, és azokon megfigyelik a játékosokat, információkat gyűjtenek róluk. Ezért is lényeges, hogy ezeken a tornákon a legjobb formánkat nyújtsuk, hiszen így fel tudjuk hívni magunkra a figyelmet" - mondta András Csaba, akire a mostani bajnoki szezontól már a BVSC első, felnőtt csapatában számítanak.

Elárulta: éppen egy németországi edzőtáborból tartott hazafelé, amikor értesült arról, hogy ebben az ösztöndíjban részesül.

"Nagyon örültem neki, nagy megtiszteltetésnek veszem. Ha lehet, még többet kell edzenem, szorgalomra és alázatra lesz szükség" - tette hozzá.

András Csaba már volt egy kínai edzőtáborban, és az ősszel még vár rá egy szlovéniai is, majd később Buenos Airesben is együtt készülhet korosztálya legjobbjaival - írja a moatsz.hu.