Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Az idei sikereket ünnepelték a vívók Fotó: hunfencing.hu

Az idei sikereket ünnepelték a vívók

Gálavacsorával zárta rendkívül sikeres évét a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ).

Csütörtök este Csampa Zsolt elnök köszöntötte a mintegy hatvan meghívottat, és értékelte az esztendőt.

Ezután a paralimpián sikeresen szereplő versenyzőket, majd a többi világversenyen kimagasló eredményt elérő vívókat díjazták. A szezon legfontosabb eseményeit rövid klipekben foglalták össze a jelenlévőknek.

A magyar vívók az augusztusi riói olimpián várakozáson felül szerepeltek: megvédte címét a kardozó Szilágyi Áron, szintén győzött a párbajtőröző Szász Emese és hajszál híján ugyanez sikerült ebben a fegyvernemben a férfiaknál az ezüstérmes Imre Gézának is, míg az Imre, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter négyes harmadikként zárt.

A játékokon nem szereplő két csapatverseny áprilisi, riói világbajnokságán is jutott érem a magyaroknak: a Szilágyi, Szatmári András, Iliász Nikolász, Decsi Tamás összeállítású kardválogatott második lett.

A júniusi, lengyelországi Európa-bajnokságon másodikként végzett a kardozó Márton Anna és harmadikként Szász Emese.

A paralimpián öt érmét szereztek a magyarok, Osváth Richárd egyéniben kardban és tőrben lett második, akárcsak a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva összeállítású női kerekesszékes tőr csapat. Bronzérmet nyert Krajnyák Zsuzsanna tőrben, valamint csapatban, Dani Gyöngyivel és Veres Amarillában párbajtőrben.

 

Forrás: MTI