Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Babosék szett- és brékhátrányból nyertek a döntőben Kiemelt

A magyar-cseh kettős szett- és brékhátrányból nyert a rabati döntőben.

„Nem játszottunk jól, de a lényeg a győzelem!!! Ez is mutatja a jó csapatmunkát:) Boldog vagyok az újabb tornagyőzelemmel!” – nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján, a babostimea.hu-n.

Timi idén harmadszor játszott döntőt WTA Tour-versenyen: Sydneyben az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán nyert, míg Budapesten egyesben maradt veretlen. A jó sorozat Marokkóban sem szakadt meg, de igen nehéz helyzetből kellett fordítani.

A 33 perces első szettben Timi és Hlaváčková adogatásai sem jelentettek előnyt... A magyar játékos kétszer, míg cseh társa 2:4-nél veszítette el 40-re a szerváját. A nyolcadik gémet pedig 0-ra nyerte a szerb-belga kettős.

A 37 perces második játszmát is Sztojanovics és Zanevska kezdte jobban, 15-re, majd 30-ra brékelte a cseh játékost. Közben azért Timi és társa is elnyerte ellenfele szerváját.

Aztán 2:3 után jött a nagy változás. A magyar és a cseh játékos egyre jobban játszott adogatóként és fogadóként, kihasználta ellenfele hibáit. Timi és Hlaváčková kétszer is 40-re brékelt, majd 5:3 után 40-re nyerte adogatását! Jöhetett a mindent eldöntő tie-break!

A rövidítés már szerencsére simán alakult a magyar-cseh kettős szempontjából. Timi és Andrea Hlaváčková 50-ra elhúzott három fogadóponttal, ez pedig nagyon fontos volt. Sztojanovics és Zanevska még próbált visszakapaszkodni, de erre nem volt esélye. Végül a magyar-cseh kettős a harmadik meccslabdát használta ki.

Timi 2013-ban a luxemburgi Mandy Minella, míg 2015-ben a francia Kristina Mladenovic oldalán nyert párosban a marokkói versenyen, mindkétszer még Marrákesben. Timi karrierje 12. végső sikerét ünnepelheti párosban a WTA Touron, mérlegét 1 WTA-125-ös és 9 ITF diadal egészíti ki.