Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Bajnokok sora jön Budapestre MTI Fotó: Illyés Tibor

Bajnokok sora jön Budapestre

Budapesten október 18. és 23. között kerül megrendezésre az egyéni asztalitenisz Európa-bajnokság, amelyre lezárult a nevezés. A lista alapján egyértelműen kijelenthető: mindkét nemnél a kontinens legjobbjait láthatja majd a közönség.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az európai ranglista első tíz-tíz helyezettjéből csak egy-egy játékos hiányzik a nevezési listáról, a férfiaknál a német Bastian Steger, a nőknél pedig a lengyel Li Qian.

Nemcsak a két egyéni címvédő, a német Dimitrij Ovtcharov és a román Elizabeta Samara lép asztalhoz a Tüskecsarnokban, hanem összesen 21 egyéni Európa-bajnoki aranyérem gazdája. Itt lesz például az örökifjú fehérorosz Vlagyimir Szamszonov, aki 40 évesen negyedik lett a riói olimpián, valamint a hatszoros egyéni Eb-győztes német Timo Boll is. A női mezőnyben indul többek között a luxemburgi színekben versenyző, 53 éves Ni Xialian, aki 1998-ban és 2002-ben is Eb-elsőséget ünnepelhetett, és ott lesz a lengyel Natalia Partyka is, aki Rióban már a negyedik paralimpiai aranyát nyerte meg egyesben, majd csapatban is a csúcsra ért.

A magyar színeket tizenkét asztaliteniszező képviseli majd, hét férfi és öt . Éremszerzésben leginkább Póta Georgina reménykedhet, aki a tervek szerint egyesben, párosban és vegyes párosban is elindul.