Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Bejutottak a rájátszásba a magyarok MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Bejutottak a rájátszásba a magyarok

Az asztaliteniszezők Európa-bajnoki selejtezősorozatában a vendég dán válogatottat a magyar férfi csapat 3-1-re legyőzte, ezzel bejutott a rájátszásba. Aranyosi Péter együttese április 11-én és 18-án játszhat majd azért, hogy a szeptemberi kontinensviadalon a legmagasabb osztály tagja lehessen. Az ellenfél Fehéroroszország lesz.

A két válogatott igazi ki-ki mérkőzést játszott egymással, miután az már korábban eldőlt, hogy a csoportot az Eb-címvédő osztrákok nyerik, a magyar és a dán csapat pedig négy-négy ponttal várta a zárómeccset. A tét tehát a második hely volt.

Az első párharcban a friss országos bajnok Szudi Ádám ott folytatta, ahol vasárnap, az Érd Arénában abbahagyta, szebbnél szebb megoldásokkal szórakoztatva a közönséget simán verte Claus Nielsent. A világranglistán közel száz hellyel hátrébb álló dán csupán 16 pontot tudott nyerni.

A következő találkozó ennél jóval nagyobb küzdelmet hozott, Majoros Bence Anders Linddel csatázott. A magyar játékos a szetteket tekintve már 2-1-re vezetett, végül azonban döntő játszmára kényszerült, de ebben aztán ő volt a jobb. Sikere egyben azt is jelentette, hogy - az Ormai László Csarnok mintegy 150 fős közönségének legnagyobb örömére - a hazai együttes alig egy óra alatt 2-0-s előnybe került.

A harmadik párban a hasonló játékerőt képviselő Ecseki Nándor és Tobias Rasmussen állt az asztal két oldalán, és ezúttal a vendégek játékosa volt a jobb. Végig ő irányított, Ecseki csak a második szettet tudta megnyerni, de végül 3-1 lett a dánoknak.

A negyedik meccsen Szudira várt a feladat, hogy a világranglistán jelenleg nem jegyzett Mikkel Hindersson ellen biztosítsa a magyar győzelmet, és ő nem is okozott csalódást. Bár az első két szett a rendkívül kemény ellenfélnek bizonyuló Hinderssoné lett, és a dán a harmadikban is már 3-0-ra vezetett, Szudinak sikerült fordítania. A döntő játszmát 11-2-re nyerte meg.

"Szudi a harmadik szettben húzott egy zseniálisat, szervát váltott, és ezzel nyerte meg a meccset. A többieket is dicséret illeti, mindenki nagyot küzdött. Itt is, ott is voltak hiányzók, jobbára fiatalok szerepeltek mindkét oldalon. Bár a fehéroroszoknál van egy sztár, Vlagyimir Szamszonov, ellenük is van esélyünk" - mondta az MTI-nek Aranyosi Péter.

A csoport végeredménye: 1. Ausztria 7 pont, 2. Magyarország 6, 3. Dánia 5

A magyarok 3-2-re, majd 3-0-ra kikaptak az osztrákoktól, idegenben pedig 3-2-re nyertek a dánok ellen.

Az Eb-selejtezős csoportokban minden csapat egyszer otthon és egyszer idegenben játszott a másik kettővel. A tíz csoportelső az úgynevezett bajnoki divízióban, a tíz csoportharmadik a második osztálynak számító challenge divízióban szerepelhet a szeptemberi luxemburgi Eb-n. A tíz csoportmásodikat öt párba sorsolják, és az öt oda-visszavágós párharc győztese a bajnoki divízióban, az öt vesztes pedig a challenge divízióban játszhat.

A magyar női válogatott már befejezte szereplését a selejtezőben, százszázalékos teljesítménnyel megnyerte csoportját, így a bajnoki divízióban szerepelhet majd az Eb-n.