Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Berki arany-, Kovács Zsófia ezüstérmes Dohában Fotó: Facebook (Berki Krisztián (torna)

Berki arany-, Kovács Zsófia ezüstérmes Dohában Kiemelt

Berki Krisztián aranyérmet nyert lólengésben, Kovács Zsófia pedig ezüstöt szerzett felemáskorláton a tornászok dohai világkupaversenyén pénteken.

A katari viadal honlapja szerint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki - aki az első helyen jutott a döntőbe - 14,933 ponttal győzött. Az UTE sportolója idén a Melbourne-ben rendezett vk-n is aranyérmes volt.

A magyar szövetség sajtóközleményében Berki úgy fogalmazott, érzése szerint a gyakorlata nem volt rossz, összességében jól érezte magát, de az ollónál némileg lassabb volt a felmenetel, illetve a leugrásában volt egy kis hiba.

"Az eddigi világkupákat nézve a melbourne-i döntős gyakorlat volt a legjobb, de nagyon boldog és elégedett vagyok, mert ez a kilencedik verseny, amikor megcsináltam a gyakorlatomat, és ezek többsége mind komoly nemzetközi viadal volt" - tette hozzá.

Kovács Zsófia felemáskorláton 13,066 ponttal lett második, ugrásban pedig 13,933 ponttal a negyedik helyet szerezte meg. A Dunaferr SE versenyzője szombaton a gerenda és a talaj fináléjában is érdekelt lesz.

Kovács elmondta, az első ugrása jó volt, de az érkezése némileg pontatlanra sikerült.

"A második ugrásom erősebb volt a selejtezőhöz képest, az is szép volt, ott is az érkezésnél akadt egy nagyobb ellépés. Ezeket kell majd javítani" - közölte.

Korlátgyakorlatát úgy értékelte, szépen indult, viszont megint nem volt meg egy kéttizedes kötése, és a leugrását is elrontotta.

"Így is a második lettem, aminek örülök is, meg nem is" - tette hozzá.

Edzője, Trenka János szintén kritikusan nyilatkozott.

"Szeretünk felállni a dobogóra, szeretünk jól szerepelni, de sajnos ez nem egy édes érem, ez nem fog úgy csillogni, hiszen rontott gyakorlat volt, a leugrását elrontotta, meg nem volt meg az az erősségű gyakorlat, amelyet szerettünk volna és ezért egy picit szomorúak vagyunk" - mondta.