Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Bravúr: bronzérmes a magyar szinkronugró-páros MTI fotó: Kovács Anikó

Bravúr: bronzérmes a magyar szinkronugró-páros Kiemelt

Bronzéremmel térhet haza a londoni vizes Európa-bajnokságról a Kormos Villő, Reisinger Zsófia páros, miután a szinkrontoronyugró számban harmadikok lettek.

A magyar duó az előző két kontinensviadalon - 2014-ben Berlinben és 2015-ben Rostockban - is harmadik helyen végzett ebben a versenyszámban.

"Amikor a németek megelőztek minket az utolsó körben, nagyon el voltam keseredve, mert úgy tűnt, nem lesz már meg az érem. De a gyógytornászunk azt mondta, még nincs vége a versenynek - és igaza lett, a britek hibája után mégis újra dobogóra állhattunk" - mondta Kormos, aki szerint ez óriási eredmény, mivel idén alig edzettek és versenyeztek együtt. "Ezt a programot ebben a formában itt csináltuk először. Kisebb hibák így is voltak, szinkronizációban is, ugrásban is, de nagyot nem bakiztunk".

"Kiegyensúlyozottak voltunk, és ami nagyon lényeges: határozottan ugrottunk, azaz nem a biztonságra törekedtünk" - értékelt Reisinger Zsófia.

Haász Katalin, a szakmai bizottság elnöke szintén azt emelte ki, hogy idén mindössze hat szinkronedzése volt a párosnak, mert az olimpiai kvalifikáció miatt most az egyénire helyezték a hangsúlyt.

"Otthon egyetlen olyan feltétel sem adott, ami az ellenfeleinknek megvan: se torony, se a szárazedzésekhez nélkülözhetetlen deszkák, gumiasztalok" - mondta a sportvezető.

A német Maria Kurjo, My Phan páros győzött az ukrán Ganna Krasznosljik, Vlada Tacenko kettős előtt.

A második versenynap másik két aranyérmét az oroszok és az ukránok nyerték: egyéni szinkronúszásban az orosz Natalija Iscsenko, míg a férfi műugrók 3 méteres számában az ukrán Illja Kvasa diadalmaskodott.

Utoljára frissítve: szerda, 11 május 2016 13:36