Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Bronzérmes Tamás Ferdinánd! Fotó: Kis Virág

Bronzérmes Tamás Ferdinánd!

A Tenerifén rendezett korosztályos karate vb-n az U21-esek (18-20 évesek) között a 67 kg-os súlycsoportban Tamás Ferdinánd a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Három másik magyar versenyző is eljutott a bronzmérkőzésig a vb-n, de Baranyi Zsófia, Borbás Botond és Botos Botond végül mind az ötödik helyen végeztek.

A spanyolországi vb-n is éreztette hatását a sportág 2020-as olimpiai bemutatkozása: soha nem látott hatalmas létszám, 109 ország közel 1800 versenyzője - köztük 29 magyar - lépett tatamira.

Fiataljaink közül Tamás Ferdinánd szerepelt a legjobban, aki a 65 fős mezőnyben négy győzelemmel egészen az elődöntőig jutott. Az MTK versenyzője az egyiptomi Mohamed ellen is jól küzdött, vezetett is, ám egy utolsó másodpercekben bekapott rúgás miatt elúszott a döntő lehetősége. A harmadik helyért aztán a török Kacar ellen sikerült ismét nyerni, így Tamás Ferdinánd a két évvel ezelőtti vb-hez hasonlóan ismét bronzérmet szerzett.

A 20 éves karatés tenerifei eredményével azt is nyomatékosította, hogy számolni lehet majd vele az olimpiai kvalifikációs sorozatban.

Utoljára frissítve: hétfő, 30 október 2017 13:53