Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Elődöntőben mindkét magyar váltó Fotó: Facebook (Hunskate - Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség)

Elődöntőben mindkét magyar váltó Kiemelt

A rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának Sanghajban zajló harmadik állomásán a magyarok közül a Liu fivérek pénteken 1000 méteren is sikerrel vették a selejtezőket, illetve mindkét magyar váltó elődöntőbe jutott.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a középső egyéni táv kétfordulós selejtezőjében Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellett a nőknél Keszler Andrea és Bácskai Sára Luca is negyeddöntőbe jutott, míg Burján Csaba a második, Jászapáti Petra pedig az első körben búcsúzott. A férfiaknál Burján nem állt kvótás helyen, s nem valószínű, hogy előre tud lépni a legjobb 32 közé, a nőknél viszont a hasonló helyzetben lévő Bácskai a jó szereplésével feljöhet a rangsorban.

A két magyar váltó nagyon fontos lépést tett a kvalifikáció felé azzal, hogy elődöntős lett. A jelenleg éppen lemaradó, kilencedik helyen álló női négyes ráadásul azonos futamban szerepelt egyik közvetlen riválisával, a franciával, melyet kizártak szabálytalanság miatt. A férfi staféta magabiztosan, futamgyőztesként jutott a legjobb nyolc közé, így valószínűsíthetően megerősíti majd indulási jogot érő pozícióját.

Szombaton az 500 és 1500 méter fináléival és a váltók elődöntőivel folytatódik a verseny.

A négy állomásból álló vk végén 500 és 1000 méteren 32-en, míg 1500-on 36-an jutnak olimpiai kvótához a jövő februári, phjongcshangi játékokra, de egy nemzetből legfeljebb három versenyző kvalifikálhatja magát számonként, továbbá nemenként a legjobb nyolc staféta szerez indulási jogot. Jövő héten Szöulban zárul a vk-sorozat.

Utoljára frissítve: 2017. november 10., péntek 11:15