Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Ez kemény volt" Fotó: Facebook (Babos Tímea)

"Ez kemény volt" Kiemelt

Magabiztos, 6:1, 6:4-es győzelemmel jutott be a a 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztorna döntőjébe Babos Tímea.

A verseny második kiemeltje - aki a világranglista 52. helyén áll - pénteken a fehérorosz Arina Szabalenkával (119.) csapott össze, és rendkívül könnyedén, 22 perc alatt megnyerte az első játszmát. Már a második játékban elvette ellenfele adogatását, amit 4:1-nél megismételt, majd hozta a sajátját.

A második szett is eleinte úgy folytatódott, ahogy az első. Babos két brékkel 4:0-ra elhúzott, ott viszont kissé megtorpant, és ellenfele ezt kihasználva, három játékot nyerve felzárkózott. A nyolcadik gém úgy lett a magyar teniszezőé, hogy közben kicsit aláfordult a jobb bokája és két bréklabdát is hárított, majd a következő játékban ellenfele adogatásánál két meccslabdája akadt, de azokkal még nem tudott élni. Végül a saját szervajátékával zárta le a mérkőzést. A második szett 44 percig tartott.

Babos bő másfél hete, Québecben is döntős volt, és idén már harmadik alkalommal játszhat tornagyőzelemért, mivel februárban, Budapesten is fináléba jutott, és nyert is. A mostani döntőben az orosz Vera Zvonarjova vagy az ukrán Katerina Bondarenko lesz az ellenfele.

"Ez kemény volt, Szabalenka nagyon nagyokat ütött - értékelt saját honlapján a magyar teniszező. - Egy ideig rendkívül jól játszottam, aztán visszavettem az intenzitásból, ez pedig megbosszulta magát. Ellenfelem visszajött a mérkőzésbe, de végül sikerült kiküzdenem a győzelmet."

Babos a jövő heti pekingi tornán viszont egyesben nem tud indulni, mivel ott selejtezőt kellene játszania, de arra a taskenti döntő miatt nem ér oda. Párosban ismét Hlavackovával szerepel majd.