Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Gyarmati Panka a hét hódeszkása a Nemzetközi Sí Szövetségnél Kiemelt

Gyarmati Pankát választotta az elmúlt hét legjobb női hódeszkásának a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS), amely ebből az alkalomból egy részletes sportolói életrajzot is közölt a honlapján.

A 23 éves magyar versenyző múlt csütörtökön sporttörténelmi sikert ért el, ugyanis megnyerte a hódeszkások Világkupa-sorozatának slopestyle (trükkös akadályverseny) versenyét az egyesült államokbeli Mammoth-ban, ezzel a havas sportok első magyar Vk-győztese lett.

A hazai szövetség szerdai tájékoztatása hangsúlyozza, hogy a magyar sportoló először lett a hét legjobbja a FIS-nél, amely a következő kommentárral osztotta meg bejelentését: "Azzal, hogy első magyarként Világkupa-versenyt nyert, Panka nemcsak hazájának hőse lett, hanem a miénk is!"

A slopestyle a szabadstílusú hódeszkások azon szakága, amelyben egy korlátokkal és ugratókkal , valamint egyéb mesterséges elemekkel tarkított lejtőn lecsúszva mutatnak be különféle trükköket - szaltókat, forgásokat és csúszásokat - a versenyzők. A pálya körülbelül ezer méter hosszú. A sportolókat összbenyomás alapján hattagú zsüri pontozza, a választott trükkök technikai nehézsége, változatossága, a pálya kihasználása, valamint a versenyző kreativitása és stílusa alapján.

A szám 2014 óta szerepel a téli olimpia műsorán.