Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ismét történelmet írt Gyarmati Panka Fotó: Facebook (Gyarmati Panka)

Ismét történelmet írt Gyarmati Panka Kiemelt

A világkupagyőztes Gyarmati Panka első magyarként meghívást kapott a legendás Burton US Open elnevezésű versenyre.

A Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) közleménye szerint az egyesült államokbeli viadalt az idén 34. alkalommal rendezik meg, ezúttal a coloradói Vailben. Ezt a versenyt nem a nemzetközi szövetség (FIS), hanem a nagy hagyományokkal rendelkező hódeszka-versenyeket tömörítő World Snowboard Tour (WST) nevű szervezet rendezi, a fődíj kategóriánként 45 ezer dollár (12,5 millió forint).

A Burton US Openen félcső és slopestyle (trükkös akadályverseny) kategóriában mérik össze tudásukat a hódeszkások, a női mezőny mindkettőben 16 fős lesz. Meghívást a világranglista első 10 helyezettje és hat szabadkártyás versenyző kap, utóbbiakat az aktuális formájuk és a közelmúltban nyújtott teljesítményük alapján választják ki.

"Nem gondoltam volna, hogy valaha is kapok meghívást, teljesen váratlanul ért. Ott lenni is hatalmas dolog, ezért eredményben nem várok sokat" - idézte az MSBSZ keddi közleménye a slopestyle-ban érdekelt 23 éves Gyarmati Pankát, aki január 22-én nyert vk-versenyt az egyesült államokbeli Mammoth Mountainen.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: kedd, 16 február 2016 21:20