Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Könnyedén jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba Póta MTI Fotó: Illyés Tibor

Könnyedén jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba Póta

Magabiztosan lett csoportelső Póta Georgina, aki a Philadelphiában zajló, 150 ezer dollár összdíjazású női asztalitenisz-világkupán mindkét csoportmeccsét megnyerte.

A két éve elő-, tavaly pedig nyolcaddöntős magyar játékos csoportja favoritjának számított, miután ő a 34. az aktuális világranglistán, az egyiptomi Dina Mesref a 120., az ausztrál Zhenhua Dederko pedig a 162.

Az első mérkőzését Dederko ellen játszotta, s a papírformának megfelelően 4-0-ra nyert, majd Mesreffel - akivel most találkozott pályafutása során először - 4-1-re végzett. Ezzel Póta csoportgyőztesként jutott tovább a legjobb 16 közé - a viadal honlapja alapján.

A világkupán Európát nyolc, Ázsiát hét, Észak-Amerikát kettő, Dél-Amerikát, Afrikát és Ausztráliát pedig egy-egy játékos képviseli. Az első szakaszban 12 játékost négy, egyenként háromfős csoportba sorsoltak, s a triók első két-két helyezettje jutott tovább, csatlakozva a nyolc kiemelthez. A torna második szakasza egyenes kieséses rendszerben zajlik majd. A győztes 45 ezer dollárral gazdagodik.

A küzdelmek szombaton folytatódnak, egyelőre nem ismert, hogy ki lesz Póta ellenfele a nyolcaddöntőben.

Utoljára frissítve: péntek, 07 október 2016 20:13