Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Miss Birkózás 2013 Szépségverseny

A Magyar Birkózás.hu portál a Facebook-on elindította a "Legszebb birkózó lányok oldala", névre hallgató lapot, amely azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a női birkózó szakágat, növelje annak ismertségét, és hírverést csináljon a birkózó sportnak a Világbajnokság előtt.

A Magyar Birkózás.hu portál a Facebook-on elindította a "Legszebb birkózó lányok oldala", névre hallgató lapot, amely azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a női birkózó szakágat, növelje annak ismertségét, és hírverést csináljon a birkózó sportnak a Világbajnokság előtt.

A "Legszebb birkózó lányok oldala" ezért egy szépségversenyt hirdetett meg, amely több mint 3 hónapon keresztül zajlott. Egy kérdés azonban felmerülhet mindenkiben: - Miért éppen a Facebook-on keresztül lett lebonyolítva a verseny?
A szervezők azért választották ezt a közösségi oldalt, mert ez a leglátogatottabb, legtöbb taggal rendelkező és a verseny lebonyolítása szempontjából, legigazságosabb szavazati formulával bíró rendszer. Egy ember csak egyszer tud az adott versenyző fotójára szavazni!

A verseny menete
A verseny első fordulójában jelölni lehetett lányokat, akiket a legszebbnek tartottak a rajongók. A második fordulóban került kiválasztásra a legszebb kilenc lány. Innen, az elődöntőbe már csak 6 fő jutott be, ők a következők voltak:
• Dénes Mercédesz - Érdi Spartacus
• Barka Emese - Vasas
• Szenttamási Noémi - ESMTK
• Rivasz Andrea - Törökszentmiklós
• Pécsi Alexandra - Dunaferr/Enying
• Vidéki Nikolett - Kiskunfélegyházi Vasas TK
A döntő június 29-ig tartott, azaz, a tavaszi versenyszezon végéig küzdhettek a lányok az első helyért.
A verseny életre hívásakor még a versenyt kiíró magyarbirkozas.hu weboldal főszerkesztője, Janku Ferenc sem gondolta, hogy több mint félmillióan (mára: 682.000!) követik nyomon a szépségkirálynői korona útját, azt pedig végkép nem, hogy húszezren szavaznak majd lájkok formájában!
Ahogy haladtunk előre időben, úgy lett egyre népszerűbb a verseny, amelyre már a sportági szakszövetség is felfigyelt, így a Magyar Birkózó Szövetség felvállalta az esemény fővédnökségét és támogatását. Innentől felgyorsultak az események és sorban a verseny mellé álltak a támogatók:
• az ország "Legjobb wellness szálloda" címét elnyerő Betekints Wellness és Konferencia Hotel,
• az ország egyik legjobb (szerintünk a legjobb!) élmény centruma, a Balatoni Bob Szabadidőpark,
• a fotó specialista Office Team Kft.,
• a magaslati mozgásélményt biztosító Serpa Kalandpark,
• és Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata, a Pannon Lapok Társasága.
A döntőbe jutott lányok - Rivasz Andrea, Pécsi Alexandra és Vidéki Nikolett - mindent megtettek, hogy megszerezzék az elsőséget, így a verseny utolsó szakaszában közel 120.000 megtekintés mellett 5000 lájkot gyűjtöttek be. Szépségük mellett e gyönyörű teljesítmény tette fel a koronára az utolsó ékkövet, így nincs más hátra, mint hogy kihirdessük a verseny végeredményét, és átadjuk a győztes számára a koronát:
III. helyezett, azaz a Szépségkirálynő második udvarhölgye: Rivasz Andrea a Törökszentmiklós TBDSK versenyzője
II. helyezett, és egyben az első udvarhölgy: Pécsi Alexandra a Dunaferr SE birkózója
I. helyezett, azaz Magyarország legszebb birkózó lánya a 2013-as évben: Vidéki Nikolett, Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzője

Utoljára frissítve: péntek, 30 október 2015 08:35
Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)