Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"Nagy akarásnak nyögés lett a vége" Kiemelt

A férfi ökölvívók szövetségi kapitánya, Balzsay Károly úgy véli: habár a versenyzők küzdeni akarásával, elszántságával nem volt probléma Hamburgban, azonban a tapasztalat hiánya vezetett a kudarcokhoz a világbajnokságon.

A szeptember elején zárult németországi vb-re a két hónappal korábban rendezett Európa-bajnokságról három magyar jutott ki, közülük Kovács Richárd (64 kg) volt az egyetlen, aki meccset nyert, a második körben, a 16 között viszont kikapott, Harcsa Zoltán (75 kg) és Hámori Ádám (91 kg) pedig az első fordulóban kiesett.

"Kovács és Hámori még gyerekek ebben a mezőnyben, s úgy éreztem, elsősorban ez döntött a vesztes meccseiken" - mondta az M4 Sport Sportreggeli című műsorában csütörtökön Balzsay, hozzátéve, hogy Kovács a sokkal tapasztaltabb mongol legyőzője ellen kiválóan küzdött, bátor volt, Hámorit viszont elvitte a hév az ukrán riválisával szemben, s a "nagy akarásnak nyögés lett a vége".

A csapat legtapasztaltabb tagja, Harcsa, aki júniusban pályafutása második Eb-bronzérmét szerezte, Balzsay szerint nem tudott olyan "éles" lenni, mint a kontinensviadalon volt, viszont a kapitány ezúttal is hangot adott azon véleményének, hogy tanítványa szerinte jobb volt olasz riválisánál, ami a pontozásban nem tükröződött.

A szakvezető elismerte, ő és Erdei Zsolt, a magyar szövetség elnöke is kudarcnak tartja a vb-szereplést, ugyanakkor jelezte, hogy a sportág vezetése áprilisban újult meg, fiatal csapatával pedig még csak az út legelején tartanak, "csupán most hagytuk el a rajtvonalat". Úgy látja, van kire építeni a jövőben, ám rengeteg munka áll előttük.

Jövőre a felnőttek számára nem rendeznek világversenyt, így a 2018-as esztendő - Balzsay szavai szerint - teljes egészében arról szól majd, hogy nemzetközi versenyekre és külföldi edzőtáborokba járnak, hogy 2019-ben jól teljesíthessenek, amikor óriási feladatok várnak majd az öklözőkre, hiszen Európa Játékok, Európa-bajnokság és világbajnokság is lesz, ez utóbbin pedig minden bizonnyal olimpiai kvalifikációért is küzdenek majd a sportolók.

"Jövőre óriási feladataink vannak, versenyről versenyre kell járni és tapasztalatot szerezni" - fogalmazta meg Balzsay Károly a közeljövő céljait.