Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Nagy Konrád továbbra is kvótaesélyes Fotó: Facebook (Hunskate - Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség)

Nagy Konrád továbbra is kvótaesélyes Kiemelt

A gyorskorcsolyázók idénybeli harmadik olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, Calgaryban 1500 méteren is tudott javítani Nagy Konrád.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a debreceni sportoló az 1500 méteres táv B divíziójában, azaz a második vonalban a 40 nevezett közül 16. lett 1:45.42 perces idejével. Ez több mint négy másodperccel jobb idő, mint amit az előző két vk-fordulón elért.

Nagy Konrádnak viszont a legrövidebb, 500 méteres távon nem sikerült javítania: szintén a B divízióban 32 induló közül 29. lett 35.99 másodperces idejével.

Ezekben a számokban 36-an indulhatnak a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jut kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy viadalon legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg. Nagy Konrád a calgaryi verseny előtt 1500 méteren éppen az utolsó kvótát érő helyen állt, de a kanadai városban - ahol felkészülése nagy részét tölti - nagy valószínűséggel 1000 méteren is olyan időt ért el még szombaton, amivel ötkarikás indulási joghoz jut.

Dékány Bence az olimpiai műsorban a dél-koreai játékokon debütáló tömegrajtos versenyszámban volt érdekelt, de 19. helyével nem jutott tovább az elődöntőből. Az új számban mind a 24 kvótát a vk-pontverseny alapján osztják ki.

Az olimpiai kvalifikáció jövő héten Salt Lake Cityben zárul.