Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Negyedik lett a női tőrválogatott Fotó: Facebook (FIE - International Fencing Federation / Augusto Bizzi)

Negyedik lett a női tőrválogatott

A negyedik helyen végzett a magyar női tőrválogatott a grúziai vívó Európa-bajnokságon.

A Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Knapek Edina összeállítású együttes azután, hogy a negyeddöntőben egy tussal legyőzte az esélyesebb franciákat, majd a papírformának megfelelően kikapott a világ- és Európa-bajnoki címvédő oroszoktól, a helyosztón a németekkel csapott össze.

A magyarok nagyon nehezen találtak fogást ellenfelükön, alig-alig sikerült eredményes akciót vezetniük, így az első kör - három asszó - után 4-15, az összecsapás kétharmadánál pedig 7-30 volt az állás. A maradék három párban ugyan összejött 11 tus, de így is nagyon simán nyertek a németek. A mérkőzést a Mohamed, Kreiss, Lupkovics hármas kezdte, majd utóbbi helyére beállt Knapek, de ő sem tudott javítani a helyzeten.

 

Ötödik a férfi párbajtőrcsapat

Ötödikként fejezte be szereplését a magyar férfi párbajtőrcsapat a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben.

A Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter alkotta válogatott a dánok elleni győzelmet és az ukránoktól elszenvedett negyeddöntős vereséget követően jó vívással legyőzte az olaszokat, majd a franciákat is. Előbbieknél hét találattal bizonyult jobbnak úgy, hogy már 35-22-re is vezetett, a franciákat pedig úgy verte, hogy szinte végig nála volt az előny, végül mégis ráadástus döntött. A magyar szövetség beszámolója szerint már-már úgy tűnt, sima lesz a mérkőzés, de a végére alaposan belehúztak a franciák - a nyolctusos magyar előny az utolsó asszóra kettőre apadt -, majd Rédli András bejező csörtéjében egyenlítettek is (25-25). Csakhogy a hosszabbításban, öt másodperccel a vége előtt talált a magyar párbajtőröző.

A tavalyi olimpián a franciák válogatottja volt az arany-, az olaszoké az ezüst-, a magyaroké pedig a bronzérmes, most azonban mindhárom csapat kikapott a negyeddöntőben. Az olaszok összeállítása nem változott, a franciáké háromnegyed részben ugyanaz maradt, a magyaroknál viszont két alapember - a 42 éves Imre Géza és a 40 esztendős Boczkó Gábor - helyére Bányai Zsombor és Siklósi Gergely került. Boczkó - a magyar szövetség pr és marketing igazgatója - az Eb-re már csapatvezetőként utazott.