Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Olimpián is indítana magyar golfozót a hazai szövetség

A Profi Golf Sportági Szövetségnek a legfontosabb célja az, hogy a 2020 vagy 2024-es olimpián magyar játékos is indulhasson.

Nagy Csaba elnök a szövetség keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a szervezet - amelyet tavaly januárban hoztak létre - idei terveiben szerepel, hogy a profi játékosok számára profi körülményeket teremtsen, megfelelő versenyeztetéssel. Hozzátette, az elképzelésük szerint a Magyar Golf Szövetség a megfelelő utánpótlást biztosítaná.

Makszin Áron főtitkár kiemelte, a szervezet azért is jött létre, mert azokban az országokban, amelyekben magas szinten űzik a sportágat, a profikat tömörítő szövetség külön működik. Jelezte, hogy szeretnének a jövőben rangos nemzetközi versenyeket Magyarországra hozni, az edzőképzés által bővíteni kívánják a hazai szakemberek táborát és be akarnak kerülni a Nemzetközi Profi Golf Szövetség (PGA) európai szervezetébe is.

Idén a profi válogatott hat játékosból áll, Hahn Roland, Lugosi Tamás, Lugosi Balázs, Palanszki Benjamin, Eiring Kristóf és Petkovics Bálint képviseli a magyar színeket a versenyeken.

Utoljára frissítve: kedd, 03 május 2016 11:14