Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Orosz is búcsúzott a vb-től Fotó: Facebook (Orosz Viktor Íjász versenyző)

Orosz is búcsúzott a vb-től Kiemelt

A Mexikóvárosban zajló pályaíjász-világbajnokság szerdai versenynapján a csigás íjászok között versenyző Orosz Viktor az első fordulóban búcsúzott.

A hétfői rangsorolóban 60. helyen zárt magyar versenyző a hét hellyel előrébb végzett Hung Ju-cse ellen kezdte meg szereplését a kieséses szakaszban. A nemzetközi szövetség eredményközlése szerint az első három vesszőt követően háromkörös előnyre tett szert a tajvani (30-27), a különbség a következő sorozatnál eggyel csökkent, hiszen Orosz két tízest is lőtt (58-56). A tajvani három tökéletes lövése után azonban ötkörös különbség alakult ki (88-83), amelyet a negyedik (117-112) és ötödik sorozatban (145-140) is csak tartani tudott a 19 éves magyar íjász.

Ezzel a magyarok számára véget ért a világbajnokság, miután korábban az olimpiai kategóriában versenyző Banda Árpád is befejezte szereplését. Banda a brazil Marcus Vinicius de Oliveira Porto 6-2-es legyőzése után a 32 közé kerülésért vívott mérkőzésen 6-4-re kikapott a két éve ezüstérmes, Európa-bajnok holland Rick van der Ventől.