Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Ötödik a női tőrcsapat Algírban

Az ötödik helyen végzett a magyar női tőrválogatott az algíri világkupaversenyen.

A Gólya Fruzsina, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra, Varga Katalin összeállítású együttes a 16 között 44-43-ra verte a kínaiakat, majd váratlanul szoros mérkőzésen mindössze öt tussal, 45-40-re maradt alul a világranglistán éllovas olaszokkal szemben. Ezt követően is koncentrált maradt azonban a csapat, ezt jelzi, hogy a németeket 45-41-re, majd a rangsorban harmadik dél-koreaiakat 44-43-ra legyőzve sikerült kiharcolnia az ötödik helyet.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint előzőleg két éve végzett ilyen jó pozícióban magyar női tőrcsapat vk-versenyen. A mostani siker értékét növeli, hogy a három legjobb magyar tőröző, Mohamed Aida, Knapek Edina és Hopka-Varga Gabriella nem vívott, s Varga Katalin mellett három fiatal kapott helyet az együttesben.

Női tőrben nem rendeznek csapatversenyt a riói olimpián, így csak egyéniben lehet részvételi joghoz jutni. Az utolsó, bő egy hónap múlva esedékes havannai olimpiai kvalifikációs vk-forduló előtt Mohamed és Knapek továbbra is kvótát érő helyen áll, s versenyben van még a kijutásért Hopka-Varga is. Egy országból azonban legfeljebb csak ketten utazhatnak majd Brazíliába ebben a szakágban.

A férfi tőrcsapatok Bonnban szerepeltek a hétvégén világkupán. A Balogh Boldizsár, Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás összeállítású magyar válogatott a legjobb 16 közé jutásért 45-36-ra kikapott a lengyelektől, ezzel a 20. helyen fejezte be a németországi versenyt.

 

Forrás: MTI