Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Ott akar lenni Tokióban Berki Krisztián Fotó: Facebook (Berki Krisztián (torna)

Ott akar lenni Tokióban Berki Krisztián Kiemelt

A 2012-es londoni olimpián lólengésben aranyérmes tornász, Berki Krisztián még nem építette bele gyakorlatába a róla elnevezett elemet. Berki egy év kihagyás után tért vissza, azonban határozott céljai vannak: a hétvégi, szombathelyi világkupán is szeretne versenyezni.

Az UTE 31 éves sportolója az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, a szeptember végi országos szerbajnokságon ugyan nem talált legyőzőre kedvenc szerén, mégsem volt teljesen elégedett.

"Sajnos egy rontott gyakorlattal nyertem, és azt is érzékeltem, hogy mentálisan még nem vagyok a legjobb formában, nem tudtam ugyanis kizárni a nézők hangját, hallottam a zenei váltásokat is" - mondta Berki Krisztián, aki nem jutott ki a riói játékokra.

Hozzátette, hosszú volt az egyéves kihagyás, ezért most fokozatosan kell visszanyernie a formáját.

A háromszoros világbajnok tornász kijelentette, sikeres felkészülésen van túl, így az elkövetkezendő versenyeken már indulni fog, ugyanakkor azt még nem döntötték el edzőjével, Kovács Istvánnal, hogy a szombathelyi vk-n az alacsonyabb, vagy a magasabb kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatja-e be.

"Az elmúlt héten kezdtem el gyakorolni a 7.0-s kiinduló pontszámú gyakorlatot, de ebben a Berki-elem még nem szerepel, annak a beépítése több időt és edzést vesz igénybe" - mondta Berki, akinek szeptember elején Magyar Zoltán, a hazai szövetség elnöke mondta el elsőként telefonon, hogy elemet neveznek el róla. A jövő évtől a kápán végrehajtott orsó Thomas-körrel való kombinálását nevezik Berki-elemnek, amelynek erőssége E-értékű lesz, így plusz egy tizedpontot ér majd.

"Mindig mondtam, hogy sok mindent elértem már a tornában, ez azonban egy másfajta siker, amely számomra olyan, mint egy olimpiai aranyérem, hatalmas dicsőség és még mindig megfoghatatlan egy kicsit a számomra" - nyilatkozta Berki Krisztián.

A hatszoros Európa-bajnok arról is beszélt, apró fájdalmai még vannak a műtött bal vállában, de a 2020-as tokiói olimpiára ki akar jutni, ezért most edzőjével azon dolgoznak, hogy a 2018-ban induló kvalifikációs időszakra formába lendüljön.

"A mezőnyben hárman vagyunk Louis Smith-szel és Max Whitlockkal, akik 16 pont körüli eredményt tudnak elérni, ezért arra számítok, hogy kettejükkel kell majd ismét felvennem a harcot, bár biztosan lesznek fiatal feltörekvő riválisok is" - tekintett előre Berki.

Berki 2002 és 2009 között sorozatban nyolc országos bajnoki címet nyert lólengésben a Mesterfokú Bajnokságon, két-két vb-, és Eb-ezüstje is van, kontinensbajnokságon egyszer bronzérmes volt.

 

Forrás: MTI

Média

Az első olyan videó ami megmutatja, hogyan is kezdődött minden!!! 󾍇󾌸󾮗󾭞 2002 Debrecen! Óriási élmény volt hazai közönség előtt versenyezni!!! https://youtu.be/AbFHa-SRAZQ

Közzétette: Berki Krisztián (torna) – 2016. október 3.