Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Pattantyús az egyedüli főtáblás a férfiaknál Fotó: MTI

Pattantyús az egyedüli főtáblás a férfiaknál

Az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban csak az alanyi jogon főtáblás Pattantyús Ádám szerepelhet magyar részről a férfi egyes 32-es főtábláján.

A többi hazai játékos a selejtezőben próbálkozott, s közülük csupán Ecseki Nándornak sikerült megnyernie a csoportját, azaz csak ő játszhatott tovább a kvalifikációban. Az úgynevezett bejátszó táblán még neki is két sikerre lett volna szüksége, de már az első meccsén kikapott - 4-0-ra - az esélyesebb indiai Sharath Achantától, így ő is búcsúzott. Aranyosi Péter szövetségi kapitány három magyart szeretett volna a férfi egyes főtábláján látni, de csak Pattantyús lesz ott a legjobb 32 között.

A nőknél Pergel Szandrának és Nagyváradi Mercédesznek van még esélye csatlakozni Póta Georginához (5. kiemelt) és Madarász Dórához (16.), nekik még egy-egy találkozót kell megnyerniük a főtáblára kerüléshez.

A hatnapos, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Open első két napján a selejtezőket és a teljes U21-es versenyt rendezik, majd csütörtöktől rajtol a felnőttek egyenes kieséses küzdelme. A döntőket az utolsó napon, vasárnap 14 órától tartják.

A 21 éven aluliak versenyében magyar részről Molnár István jutott a legtovább, ő szerdán negyeddöntőt játszhatott, de nagy csatában alulmaradt belga riválisával szemben.

A felnőtteknél párosban három hazai vagy részben hazai duó tagja biztosan a 16-os főmezőnynek. Az szerda este derül ki, hogy ki csatlakozik még hozzájuk a selejtezőből.

 

Forrás: MTI