Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Péni csúcsformában volt Fotó: Facebook (István Péni)

Péni csúcsformában volt Kiemelt

A sportlövők 50 méteres országos bajnokságán Péni István mindkét puskás számot, a kisöbű szabadpuska fekvő és a 3x40 lövéses versenyét is elképesztő teljesítménnyel nyerte meg.

A Mexikói úton rendezett bajnokságon a tavalyi évvel ellentétben ezúttal már csak két olimpiai szám küzdelmeire került sor, miután a fekvőt kivették az ötkarikás műsorból, így maradt a férfi és női összetett a programban az 50 méteres viadalok közül.

A férfiaknál éppen ezért fekvőben már csak az alapverseny döntött, melyben Péni István 624,3 kört ért el, csakúgy mint a szám specialistája, Szabián Norbert. Az UTE két sportolója között az utolsó tízes sorozat döntött, melyben Péni volt a jobb.

A bajnokság csúcsversenyét vasárnap rendezték, a királyszámnak is hívott 120 lövéses, három testhelyzetű szám alapversenyében Péni nyomasztó fölényben volt a teljes mezőnnyel szemben, ami azért meglepő, mert indult Sidi Péter is, a szám 2010-es világbajnoka, londoni olimpiai hatodikja. A mindössze 20 éves Péni 1179 kört ért el, míg Sidi 1162 körrel lett második.

A nyolcas fináléban mindenki tiszta lappal indult, ám Péni Istvánt ez sem zavarta, s 455,1 körrel győzött, míg a komáromiak versenyzője (415,9 kör) az ötödik helyen végzett.

A nők 3x20 lövéses versenye a fiatalokról szólt. Az aranyérmet Toma Dorina, míg az ezüstöt a 16 éves Kozma Nikolett szerezte meg.