Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Szilágyi és Szatmári egyformán bronzérmes Madridban Fotó: Facebook (FIE - International Fencing Federation)

Szilágyi és Szatmári egyformán bronzérmes Madridban Kiemelt

Két magyar bronzéremmel zárult a férfi kardozók madridi világkupa-viadalának egyéni versenye, miután Szilágyi Áron és Szatmári András is az elődöntőig jutott.

A viadal honlapja szerint a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi a román Tiberiu Dolniceanu (15-10), s a német Max Kindler (15-9) ellen is simán nyert, majd a 16 között az orosz Alekszej Jakimenkót nagy csatában, 15-14-re verte. A Vasas 27 éves sportolója a negyeddöntőben az olasz Enrico Berrével is szoros asszót vívott, s 15-13-mal került a négy közé, ahol azonban meglepően sima, 15-8-as vereséget szenvedett az amerikai Eli Derschwitz-től.

Szatmári szintén remekül menetelt, a lengyel Mikolja Grzegoreket négy, a brit Williams Dearyt hét tussal verte, a nyolcaddöntőben pedig a magyar származású, német Mátyás Szabót győzte le 15-13-ra.

Az elődöntőért a hazai Guillermo Mancheno elleni 15-7-es asszó következett Szatmárinak, akinek a lendülete Szilágyiéhoz hasonlóan az elődöntőre megtört. A 23 éves magyar a német Max Hartunggal szemben nagyon rosszul kezdett, a felénél 1-8 volt az állás, innen pedig nem volt esélye a fordításra, s végül 15-7-re kikapott.

A másik két magyar főtáblás, Gémesi Csanád és Decsi Tamás egyformán a legjobb 32 között esett ki.

Vasárnap a csapatverseny vár a négy magyar kardozóra.