Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Tóth Ivett egy hajszálnyira Pjongcsangtól Fotó: Facebook (Ivett Toth)

Tóth Ivett egy hajszálnyira Pjongcsangtól

Közel került Tóth Ivett ahhoz, hogy olimpiai kvótát szerezzen, miután a 14. helyen áll a nők rövidprogramját követően a Helsinkiben zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság nyitónapján.

Az idei kontinensviadalon nyolcadik helyen végzett 18 éves versenyző szinte hibátlan produkciót nyújtott, valamennyi ugrása sikeres volt, így 61,00 pontjával 14. lett, ami azt jelenti, hogy pályafutása során először legjobb 24-ben végez felnőtt vb-n, azaz bemutathatja a kűrjét pénteken.

"Ivett hibátlan korcsolyázással 14. helyen várja a kűrt. Picit izgult, de ez csak fokozta a teljesítményét. Nagyon örülünk és hatalmas lelkesedéssel várjuk a folytatást" - mondta Engi Klára, a magyar szövetség (MOKSZ) pontozásos ágazati igazgatója.

Noha sífutásban és alpesi síben már biztosan lesznek magyar indulók, de arról a nemzetközi szövetség csak a jövő januári ranglistazárást követően küld értesítést, így a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia tanítványa lehet az első magyar, aki hivatalosan indulási jogot szerez a jövő februári, pjongcsangi téli olimpiára. A finn fővárosban a férfiaknál és a nőknél is 24 indulási jogot osztanak ki a vb-n.

Az élen a várakozásoknak megfelelően világ- és Európa-bajnok orosz Jevgenyija Medvegyeva áll két kanadai riválisát, Kaetlyn Osmondot és Gabrielle Dalemant megelőzve.

Szerdán este a párosok rövidprogramjával - benne a Beklemisheva Daria, Magyar Márk magyar duóval - folytatódik a vb.

Állás a nők rövidprogramja után:
1. Jevgenyija Medvegyeva (orosz) 79,01 pont
2. Kaetlyn Osmond (kanadai) 75,98
3. Gabrielle Daleman (kanadai) 72,19
...14. Tóth Ivett 61,00

Utoljára frissítve: szerda, 29 március 2017 17:11