Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Újabb három magyar a főtáblán egyesben Fotó: Facebook

Újabb három magyar a főtáblán egyesben Kiemelt

A selejtezők után további három magyar játékos csatlakozott négy honfitársához a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának idei első versenyén.

Póta Georginának, Madarász Dórának, Kosiba Dánielnek és Jakab Jánosnak nem kellett asztalhoz állnia a kétnapos kvalifikációban, ők egyből a 64 között kezdenek, s immár az elitmezőny tagja Lovas Petra, Pergel Szandra és - rendkívül kellemes meglepetést okozva - a világranglistán 326. Szita Márton is.

Lovasnak elég volt megnyernie selejtezőcsoportját, míg a másik két játékosnak ezt követően még egy meccset kellett játszania - mindketten sikerrel vívták meg. Az ugyancsak csoportgyőztes Nagyváradi Mercédesz, Bálint Bernadett, Fazekas Péter és Szudi Ádám alulmaradt az úgynevezett bejátszó mérkőzésén, így nem került a főtáblára.

A párosverseny selejtezője még zajlik, ott a Madarász, Pergel és a Lakatos Tamás, Szudi páros alanyi jogon már tagja a 16-os főtábla mezőnyének.

A 70 ezer dollár összdíjazású budapesti viadalon - amelyen 56 ország közel 400 versenyzője vesz részt - pénteken kezdődnek a főtáblás küzdelmek. A torna vasárnapig tart a Tüskecsarnokban.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: csütörtök, 21 január 2016 19:14