Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Vágner és Kovács duplázott MTI Fotó: Marjai János

Vágner és Kovács duplázott

A férfiaknál Vágner Levente, a nőknél Kovács Zsófia duplázott, vasárnap előbbi korláton, utóbbi pedig gerendán nyert aranyérmet szombati győzelme után a tornászok országos szerbajnokságának második napján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a budapesti Tornacsarnokban rendezett ob-n az olimpikon Kovács Zsófia újra brillírozott, a szombati felemáskorlát után vasárnap gerendán hozta el az aranyérmet. Ugyanez a szer Divéky Lucának ezüstöt, Böczögő Dorinának pedig bronzérmet hozott. A kétszeres olimpikon Böczögő talajon új gyakorlatát mutatta be, és noha az első sorban hibázott, így is nyert. Második lett Al-Salty Dália, míg a harmadik hely Dévai Boglárkának jutott.

A férfiaknál Vágner Levente lett a mezőny legjobbja, öt szeren is érmet szerzett a két nap alatt. A verseny első napján gyűjtött talaj-arany, ló-bronz és gyűrű-ezüst mellé a második napon korláton aranyérmet szerzett, nyújtón pedig a második helyen végzett. Ugrásban Babos Ádám nyújtott kimagasló teljesítményt, második helyen Schweigert Dávid, míg a harmadikon Fehér Márk végzett. Korláton Vágner után a második hely Tálas Bencét illette meg, a harmadik pedig Fehér Márké lett.

A nap legmagasabb pontszámát nyújtón Vecsernyés Dávid érte el, aki elegáns gyakorlatára 14.700 pontot kapott. Vágner ezüsttel, Fehér pedig bronzéremmel gazdagodott.