Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Az MBSZ fair-play díjra javasolja Lőrincz Viktort. Az MBSZ fair-play díjra javasolja Lőrincz Viktort. Fotó: Facebook (Magyar Birkózó Szövetség - Hungarian Wrestling Federation)

Változások lesznek a Magyar Birkózó Szövetségben Kiemelt

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) keddi közleménye szerint az utánpótlás szerkezeti átalakítását, a klubok megerősítését és a központosított olimpiai felkészülés bevezetését tervezik a most következő ötkarikás ciklusra, s mindezekre pályázat útján kívánják majd kiválasztani a szakágak irányítóit.

A szervezet elnöksége rendkívüli ülésen értékelte a riói szereplést, s bár pozitívumként ítélte meg, hogy a birkózás a 21 magyar érdekeltségű sportág rangsorában hatodik lett, rögzítette, hogy az éremszerzés elmaradása csalódást keltett. Emlékeztetett rá, hogy a két ötödik hellyel - Bácsi Péter (kötöttfogás, 75 kg) és Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 85 kg) - olimpiai pontokat szerzett, de "egy megnyert érem veszett el a bírók sajátos szabályértelmezései miatt", "ennek fájó hiánya" pedig csalódást keltett a hazai elvárások tükrében.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint "a választási ígéretnek megfelelően a szövetség vezetése nem avatkozott bele a szakmai munkába", az értékelés során azonban "megfogalmazódott a gyökeres változtatás iránti igény is".

"Az utánpótlás szerkezeti átalakítására, a klubok megerősítésére, a központosított olimpiai felkészülésre mindenképpen sor kerül a következő olimpiai ciklusban" - olvasható a tájékoztatásban. Emellett az MBSZ igyekszik visszaszerezni a nemzetközi szövetségben (UWW) 2014-ben elveszített pozíciókat, s azt szeretné elérni, hogy ismét legyen magyar tag az UWW elnökségében, illetve bírói karában.

Az elnökség felhatalmazta Németh Szilárd elnököt, hogy "széles körű párbeszédet folytasson a honi birkózóélet meghatározó szereplőivel, a korábbi nagy bajnokokkal, klubvezetőkkel, szakemberekkel, sportolókkal". A szövetség vezetősége - áll a közleményben - nyitott "a továbblépés, jobbítás érdekében szakmai észrevételek befogadására", az átalakított struktúrában működő szakágak élére pedig pályázat útján fogja kiválasztani a következő olimpiai ciklus felkészülésének az irányítóit.

Az MBSZ elnöksége fair play-díjra javasolja Lőrincz Viktort, a riói olimpián tanúsított magatartásának elismeréseként, nevezetesen azért, mert "igazi sportemberként viselkedett, miután gyakorlatilag megfosztották őt a szőnyegen jogosan kiharcolt bronzéremtől".

Utoljára frissítve: kedd, 30 augusztus 2016 12:57