Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Vereséggel kezdtek a magyarok Fotó: Facebook (Dalma Galfi)

Vereséggel kezdtek a magyarok Kiemelt

A magyar női teniszválogatott 2-1-re kikapott Bulgáriától a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első mérkőzésen a világranglistán 336. Gálfi Dalma találkozott Elica Kosztovával. A WTA-rangsor 245. helyén álló ellenfél 3:0-ra elhúzott, ám a junior US Open-bajnok magyar 4:3-ra fordított, a szett végül 7:5-tel mégis a bolgáré lett. A folytatás már simábban alakult, Kosztova 6:2-re hozta a második játszmát, így a bolgárok kerültek előnybe.

Következett Jani Réka (234.) és Cvetana Pironkova (93.), a két teniszező közti 141 ranglista-pozíció hamar kiütközött. Az ellenfél bő 20 perc alatt 6:1-re nyerte az első felvonást, majd a második is ugyanígy végződött. A bolgárok így behozhatatlan előnyre tettek szert, a párharcot lezáró páros meccsnek tehát már nem volt tétje. Ebben mindazonáltal Gálfi és az újonc Stollár Fanny - akik tavaly junior páros wimbeldoni bajnokok voltak - 58 perc alatt szépítettek, így 2-1 lett a végeredmény.

A D csoport másik mérkőzésén a belgák 3-0-ra verték a letteket.

Juhász Gábor kapitány együttese - melyből hiányzik a világranglistán 51. Babos Tímea - csütörtökön a belgákkal száll szembe.

A 14 válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor, a magyarok mindháromszor közép-európai idő szerint reggel 8.30-kor lépnek pályára. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról határoznak, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába. A helyosztókat szintén szombaton játsszák.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: szerda, 03 február 2016 14:06