Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A Fradi is vett a 24 karátos tortából Kiemelt

A vizes világbajnokság idejére időzítették azt az akciót, amelyben 24 karátos aranyat használnak fel az ország legdrágább tortájának elkészítéséhez! Egy-egy szelet értéke 10.000 Ft lesz, de lehet érte többet is fizetni. Az FTC-volt az első csapat, amely vásárolt az aranyozott, jótékonysági tortából. .A bevételből úszásoktatás lesz, mert a magyar kisgyermekek fele nem tud úszni. Sokaknak ez okozza a halálát a vakáció ideje alatt!

A 24 karátos torta első két szeletét az FTC vízilabda és úszószakosztálya, már a sütemény elkészülte előtt megvásárolta. 10-10.000 forintot fizettek egy-egy darab aranyozott szeletért, amelyet balatoni, hátrányos helyzetű gyermek fogyaszthat el.  Mint azt Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója elmondta, a Ferencvárosi Torna Club olimpiai és világbajnokai között sok úszót és vízilabdázót is találunk. Ugyanakkor a Fradi nem csak a versenysportok miatt támogatja az úszás oktatását. A klub saját tanfolyamokat is szervez. Úszótanfolyamaink célja a vízbiztos úszás elsajátítása, . Törekvéseink arra irányulnak, hogy a gyermekek a vízben biztonságosan és bátran mozogjanak – tette hozzá Nyíri Zoltán.
Egyes adatok szerint a magyar kisiskolások nagyjából fele nem tud úszni. Pont ezért készült korábban intézkedési terv az iskolai úszásoktatás fejlesztésére. Az úszásoktatásából a magyar fürdőknek is ki kell venniük a részüket.  Ez az oka annak, hogy a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő is támogatja az akciót, ezért 100.000 Ft-ot ajánlott fel egy szelet 24 karátos tortáért – közölte Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója.
Az akcióban Füred Kapitányt, a turisztikai és reklámszakemberek által létrehozott mesehőst is bevetik, aki a gyerekek nyelvén fogalmazza meg azokat a teendőket, amelyek a nyílt vízben való játékokat biztonságossá teszik. „Közép Európa legnagyobb édesvízi tava mellett  különösen fontos, hogy az idelátogatók és itt élők megfelelő vízbiztonsággal rendelkezzenek. A WHO adatai szerint a világon évente 350.000 ezer ember fullad vízbe, itthon 20-25 gyerek veszti életet”– mondta Éskovács Péter, az akció kreatív tanácsadója.

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)