Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Az olimpián vannak ilyen érmek

 

Bemutatták a World Combat Games érmeit, amelyek szépségben és nagyságban felveszik a versenyt az olimpiákon kiosztott érmekkel.
Október 18. és 26. között másodszor rendezik meg a küzdősportok világeseményét. A szentpétervári versenyen összesen 135 szett érmet fognak kiosztani, amelyek az arany, az ezüst és a bronz mellett rézből készültek. Az ultramodern technikával gyártott érmek háromdimenziós hatást nyújtanak, 90 milliméter átmérőjűek és 6 milliméter vastagak, a World Combat Games hivatalos honlapja szerint a nagyobb világesemények közül csupán a vancouveri (100 mm) és a torinói (107 mm) téli olimpián voltak ennél nagyobbak az érmek. Látszik rajtuk Szentpétervár városa és mind a 15 résztvevő sportág sziluettje.
„Amellett, hogy nagyok, nehezek is, így csak az igazi erős küzdősportolók tudják viselni a nyakukban" – fogalmazott Pavel Zhuravlev, a World Combat Games egyik szervezője.
Natalija Vorobjova, a 2012-es olimpián aranyérmes orosz birkózónő a londoniakhoz hasonlította az érmeket. „A szépségét és a nagyságát tekintve is felveszi a versenyt a londoni olimpián kiosztott érmekkel. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Oroszországban lesz a World Combat Games, remélem, hogy itt is aranyat nyerek majd" – mondta Vorobjova.
A második World Combat Games-en 21 magyar sportoló vesz részt, az első játékokon, 2010-ben Pekingben egy arany-, három ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar csapat.

Fotó: combatgames.com

Utoljára frissítve: péntek, 30 október 2015 08:35
Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)