Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Azért dolgozunk, hogy a magyar sportolóknak csak versenyezniük kelljen" Fotó: Facebook (EYOF Győr 2017)

"Azért dolgozunk, hogy a magyar sportolóknak csak versenyezniük kelljen" Kiemelt

A Győrben sorra kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) magyar csapatának vezetője, Fábián László elárulta: azt tekinti elsődleges feladatának, hogy a hazai sportolókat tökéletes körülmények várják, és csak a versenyekre kelljen koncentrálniuk.

A MOB főtitkáraként is dolgozó sportvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában csütörtökön arról beszélt, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy az Európa Játékok és a tavalyi riói olimpia után ismét őt kérték fel a magyar csapat vezetőjének.

"Folyamatosan egyeztetjük a programot a szervezőbizottsággal, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Győr lesz az esemény házigazdája" - szögezte le Szöul olimpiai bajnoka. Hozzátette, legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a magyar csapat minél jobb körülmények között készüljön, a szállás, az étkezés, az utazás, valamint a felszerelések rendben legyenek, és a fiatal sportolóknak csak a versenyekre kelljen összpontosítaniuk.

A csapatlétszámmal kapcsolatban megemlítette, hogy rendezőként tíz sportágban a maximális, 152 sportolóval vesz részt Magyarország az EYOF-on, akiket 60-70 szakember kísér majd.

"Győrben minden jel arra mutat, hogy ez egy olimpiai rendezvény, a sportolók is ennek fényében készülnek" - jelentette ki, hozzátéve, a 14 és 18 év közötti résztvevők nagy része még nem tapasztalt olyan nyüzsgést, amilyen Győrben vár majd rájuk, hiszen nem voltak olyan multisport eseményen, amelyen egy időben, egy helyen egyszerre több sportág van jelen.

A július 23. és 29. között sorra kerülő EYOF-on tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek, és ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak.