Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Csak a helyszíne változik a 2018-as súlyemelő Eb-nek Fotó: Facebook (International Weightlifting Federation)

Csak a helyszíne változik a 2018-as súlyemelő Eb-nek Kiemelt

Annak ellenére, hogy a helyszín változik, az időpont viszont nem fog, így biztosan március végén kerül megrendezésre a súlyemelő Európa-bajnokság, az új helyszínt pedig szombaton jelölheti ki a kontinentális szövetség (EWF).

A 2018-as felnőtt Eb-re eredetileg a törökországi Antalyában került volna sor, ám a nemzetközi sportági szövetség, az IWF szeptember végén bejelentette, hogy kilenc ország, köztük Törökország versenyengedélyét egy évre felfüggesztette, márpedig így nem lehet rendező.

Az orosz médiában ezt követően olyan hírek jelentek meg, hogy a kontinensviadalt elhalaszthatják október végére, így a hét eltiltott európai ország versenyzői ott lehetnének a versenyen.

Antonio Ursi, az EWF elnöke ugyanakkor - az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal híre szerint - most kijelentette, ezek téves információk, s ragaszkodnak az eredetileg tervezett időponthoz.

A 2018-as Eb-ről szombaton dönthet az EWF kongresszusa az albániai Durresben, ahol a 2019-es kontinensviadalról is határozat születhet.

Grúzia közben már bejelentkezett a 2018-as rendezésért, s a helyi sportági szövetség már valamennyi európai országnak levelet írt, melyben az eredeti időpont megtartása mellett érvel.

A nemzetközi szövetség szeptember 30-án Azerbajdzsánt, Fehéroroszországot, Moldovát, Oroszországot, Örményországot, Törökországot, Ukrajnát, Kazahsztánt és Kínát függesztette fel, mivel ezen országok versenyzői három vagy annál több pozitív doppingmintát szolgáltattak a londoni és pekingi olimpiai minták újraelemzése során.