Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Darts Eb-t renezhet Magyarország

Hatalmas sportdiplomáciai sikert könyvelhet el magának a hazai darts társadalom, miután Magyarországé lett a 2018-as felnőtt steel Európa-bajnokság rendezési joga.

Az elismerésben jelentős szerepet játszott a nyáron nagy sikerrel lebonyolított magyarországi ifjúsági Eb. A számos dicsérő levelet követően a Magyar Darts Szövetség úgy határozott, hogy pályázik a 2018-as felnőtt Európa-bajnokságra. A WDF világszövetség konferenciáján a résztvevők 19-3 arányban szavaztak hazánkra a másik kandidáló, Belgium ellenében.

A két év múlva szeptemberben sorra kerülő kontinensviadalon egyéni, páros és csapat versenyszámok lesznek. Kovács Zoltán, a hazai szövetség főtitkára szerint várhatóan 30-40 ország legalább 400 darts játékosa érkezhet az Eb-re. A sportvezető szerint a magyarok elsősorban a női mezőnyben érhetnek el kiemelkedő eredményt, ami akár éremszerzés is lehet.

Az idei felnőtt Eb-n néhány héttel ezelőtt Fekete Nóra kilencedik helye volt a legjobb magyar szereplés. Ugyanakkor a 2018-as magyarországi eseményen már a darts tábla elé állhat Czipó Vivien és Neumajer Kitti is, akik a nyári budapesti ifjúsági Eb-n párosban aranyérmet nyertek.