Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Egy-egy magyar arany és ezüst vasárnap Fotó: Reuters

Egy-egy magyar arany és ezüst vasárnap

A Liu testvérek révén vasárnap a magyarok egy-egy arany- és ezüstérmet nyertek a zárónapon a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának harmadik, sanghaji állomásán: Liu Shaoang 1000 méteren győzött, bátyja, Liu Shaolin Sándor 500-on második lett.

A mindössze 18 éves Liu Shaoang pályafutása első vk-aranyát szerezte meg úgy, hogy szinte végig vezetett az ötfős fináléban, amelyben ott volt a negyedikként célba ért Knoch Viktor is. Utóbbi teljesítménye azért is figyelemre méltó, mert ő a reményfutamokból harcolta ki a negyeddöntős szereplést, azaz neki hárommal többször kellett jégre lépnie.

"A szezon első, novemberi vk-ján megvolt az első érem, tegnap ezüstöt szereztem 500-on, de végre megvan az arany is. A döntőben próbáltam végig higgadt maradni, de már nagyon fáradt voltam, a szívem vitt előre" - értékelt az MTI-nek Liu Shaoang, aki sikerével feljött a második helyre a szakági pontversenyben.

A legrövidebb távon Liu Shaolin Sándor világbajnoki címvédőként a szám kétszeres vb-aranyérmese, a kínai Vu Ta-csing mögött lett második. A 21 esztendős magyar jelenleg harmadik a szakági rangsorban. Ebben a számban Burján Csaba a kisdöntőig jutott, ott negyedik lett, így összességében nyolcadikként zárt.

A váltóknak viszont nem volt jó napjuk, ugyanis a Liu fivérek, Knoch Viktor és Burján Csaba alkotta staféta a férfiak 5000 méteres versenyében elesett, így negyedikként végzett, míg a nők 3000 méteres viadalának kisdöntőjében a Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra négyes záróemberét az utolsó kanyarban a japánok kilökték, de a kvartett a rivális kizárása miatt így is második lett a futamban, összességében pedig hatodik.

"Nagyszerű, hogy Liu Shaoang ilyen fiatalon máris felért a csúcsra a világkupában. De mindig van hova fejlődni, ezt mutatta meg a váltó döntője. Jövő héten Dél-Koreában lesz a folytatás, ott meg kell verni a hazaiakat, csak hogy szokják" - értékelt Darázs István csapatvezető.Forrás: MTI