Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Először rendezhet Iaido Európa-bajnokságot Magyarország

Itthon kevesen tudják, hogy az Iaido az egyetlen kardvágás művészete, az őshazája pedig Japán. A sport két japán szó összetételéből kapta a nevét: az iai találkozást jelent különböző helyzetekben az ellenféllel, míg a do a japán filozófiában szerepel, ami szellemi utazást jelent.

A 2016-os Európa-bajnokság november 19-én az egyéni versenyekkel kezdődik Budapesten a Körcsarnokban, majd vasárnap a csapatversenyekkel folytatódik a megmérettetés.
Mihalik Hunor, a magyar iaido válogatott edzője és a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség főtitkára elmondta, 25 ország 181 iaido versenyzőjét látja vendégül Magyarország.

„Számunkra komoly elismerés, hogy a magyar iaido története csupán három évtizedes múltra tekint vissza, mégis Budapest adhat otthont az Európa-bajnokságnak. Szintén elismerésnek tekintjük" - emelte ki a főtitkár, hogy ugyan nem a legismertebb harcművészetek közé tartozik az iaido, a megnyitó ünnepségen részt vesz Japán nagykövete Kosuge Junichi úr, illetve Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára és Mészáros János, a MOB alelnöke.

A magyar iaido válogatott már volt dobogós helyezett csapatban, illetve egyéniben is születtek már eredmények, így a hazai környezetben rendezett versenyen van okunk a jó eredményekben bízni.