Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Exkluzív interjú a ritmikus gimnasztika magyar nagyasszonyával Fotók: facebook.com/fenevadova

Exkluzív interjú a ritmikus gimnasztika magyar nagyasszonyával Kiemelt

Fenevadova Erzsébet hazánk egyik legszínesebb egyénisége – mindemelett kiváló sportoló. Habár életbölcsességeinek és azóta bestselleré vált könyvének köszönhetően lett az ország legnépszerűbb négylábúja, azt kevesen tudják róla, hogy profi sportcica: eddigi legnagyobb eredményeit a ritmikus gimnasztikában érte el, viszont mostanában a ketrecharc felé kacsintgat. Erzsébet most exkluzív interjút adott a Sportime Magazinnak – sajnos azonban sűrű programja miatt nem járhattunk nála audencián, az interjút telefonon bonyolítottuk le embere, Gergely segítségével.

-Köztudott, hogy megszállottan az egészséges táplálkozás híve. A könyvében is hangsúlyozza, hogy nem csak az embereknek, de a macskáknak is oda kell figyelniük a helyes táplálkozásra, hiszen őket is fenyegeti a cukorbetegség vagy a magas koleszterinszint. Ezért döntött úgy, hogy étkezéseinél a tonhalat részesíti előnyben, illetve nem iszik többé tejet?

-Először is: tonhalból csak a jó minőségű jöhet szóba! Nem akármilyen szemét... Gergely mindig azt mondja, hogy ő tehet arról, hogy ilyen finnyás vagyok, mert amikor kismacska voltam, akkor a legjobbat akarta nekem adni mindenből, mint a gyerekének. Még szép! Vega viszont soha nem leszek, tudatos életmódot folytatok – a tenger gyümölcseit részesítem előnyben, viszont holmi baromfi- és marhahúst nem fogyasztok. Tejből is egy ideig csak laktózmenteset fogyasztottam, viszont már fél éve azt sem ittam. A tehéntej a kisborjaknak való, nem cicabélbe.

-Ezeknek a táplálkozási szokásoknak köszönheti csodás alakját?

-Tudod, vannak azok a celebek, akik már jóval túlvannak az ötvenen, és amikor megkérdezed tőlük, hogy mi a titkuk, mitől nádszálkarcsú a derekuk és tökéletesen sima az arcuk, akkor azt mondják: a genetikának köszönhetik. Ja, persze! Kutya leszek, ha elhiszem... Viszont én tényleg a genetikának köszönhetem a formás alakomat, hiszen édesapám nem más, mint a díjnyertes kandúr, Eros Blackdiamond. No, meg nem tagadom, hogy a ritmikus gimnasztikának is sokat köszönhetek, formában tart.

-Hogyan szokott tréningezni?

-Bemelegítésként felugrálok a kétméteres szekrény tetejére alapállásból. Ez kiváló alapozás. Majd keresek valamit, amit lehet pofozgatni – itt most nem Gergely idegeire gondolok és nem is azokra a drága játékokra, amelyekkel el szoktak halmozni. Legtöbbször egy csokipapír és egy nejlonzacskó is megteszi. Ettől remekül bemelegednek az izmaim, és hajnali kettőkör már kezdődhet is az edzés!

-Melyik sporteredményére a legbüszkébb?

-Sajnos ennél Gergely pont nem volt jelen, mert éppen az aktuális élete szerelmével nyaralt Spanyolországban, de szerencsére a cicaszitter megörökítette számára: éppen az erkélyen próbálgattam az egyik gyakorlatomat, amikor egy kecses mozdulatom után hopp, leesett Gergely kedvenc virága, a cserép darabokra tört és az erkély egész területét beterítette a virágföld. Úgy szoktam fogalmazni, hogy az ilyen pillanatokért érdemes annyit gyakorolni.

-A ritmikus gimnasztikán kívül van még olyan sport, amelyben szívesen megmérettetné magát?

-A ketrecharc számomra nagyon vonzó. Az utóbbi időben elkezdtem komolyabban edzeni, és már eljutottam arra a szintre, hogy Gergelynek nem csak az alkarját karmolom szét, hanem egy új fogásnak köszönhetően a torkának is ugrok. Igaz, ez legtöbbször hajnalban szokott sikerülni, amikor alszik – még...

-Végezetül: mit tanácsol olvasóinknak, hogyan őrizhetik meg az egészségüket?

-A szépségem titka egy halfaj. Nem a tonhal, hanem a szarok rája. Úgy gondolom, hogy ez az egészségre is remek hatással van. Illetve nagyon fontos a rendszeres kefélés – nem csak a bundád lesz tőle gyönyörű, hanem boldogabb is leszel, ami az egészséghez vezető első lépés.

Média

Utoljára frissítve: szombat, 01 április 2017 09:49
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna