Bejelentkezés

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Hét éremmel zárták a magyarok a búvár Eb-t

Egy arany- és hat bronzérmet nyertek összesen a magyar versenyzők a Berlin melletti Störitzsee tónál hétfőtől péntekig megrendezett tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon. Az elsőség a korábbi 10-szeres világ- és Európa-bajnok Balázs Péter nevéhez fűződik. Az Amphora Búvár Klub világklasszisa a szlalom versenyszámban a felnőtt férfiak között nagyszerű idővel végzett az első helyen.

Szintén a felnőtteknél a paralel versenyszámban Holczmüller Antal nyakába került a bronzérem, míg Dunszt Károly a csillag gyakorlatban ért el harmadik helyezést. A nőknél Hatházi Katalin az 5 bója versenyszámban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A 14 fős tájolós válogatott büszkeségére az Eb utolsó napján – az egyéniben szerzett érmek mellé – csapatban is összejött egy dobogós helyezés: a csoportos tevékenység során a Berekméri Dóra, Hatházi Katalin, Gurisatti Lilla, Wágner Zsófia összeállítású magyar női együttes az oroszok és a németek mögött a harmadik helyet szerezte meg.

A felnőtt Eb-vel együtt bonyolították le a juniorok (14-20 évesek) kontinensviadalát is, ahol a fiúknál Várszegi Vendel szlalomban és a paralel versenyszámban is bronzérmes lett.

Utoljára frissítve: szombat, 10 szeptember 2016 12:12