Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Megalakult a sportolói bizottság Fotó: mob.hu

Megalakult a sportolói bizottság Kiemelt

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportolói bizottsága megtartotta pénteken az alakuló ülését.

Az első összejövetelen Sinkó Andrea bizottságvezető mellett a tagok közül a kajakozó Szabó Gabriella, az atléta Baji Balázs, a rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktor, a kézilabdázó Harsányi Gergely, a korábbi öttusázó Vörös Zsuzsanna, a cselgáncsozó Csernoviczki Éva és az úszó Cseh László, továbbá Kulcsár Krisztián MOB-elnök, Fábián László sportigazgató és Imre Géza elnökségi tag volt jelen.

Tagja még a testületnek a tornász Berki Krisztián és a korábbi vízilabdázó Molnár Tamás, illetve a MOB elnöksége részéről együttműködő tag az úszó Gyurta Dániel, valamint a párbajtőröző Imre.

A szöuli olimpián hatodik helyezett ritmikus gimnasztikázó, Sinkó Andrea a MOB honlapján közzétett videóban arról beszélt, hogy a MOB Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó delegálását támogatja az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába. Az ülést október 20-án Monte-Carlóban tartják. Összesen 18-an jelentkeztek, a nyári sportágak közül hat, a téliek közül két fő kerül a bizottságba, az európai ötkarikás szervezet további két fő beválasztására jogosult. A mandátum négy évre szól. Jelenleg Gyurta Dániel az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának magyar tagja.