Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Olimpikon szeretne lenni a csodalámpás beteg gyermek Kiemelt

Ismét csoda történt, amikor a szegedi gyermekklinikán kezelt, súlyos betegséggel küzdő 14 éves Péter álma valóra vált, s beülhetett abba a szuper kajakba, amit példaképe, Kammerer Zoltán olimpikon adott át neki. A 14 év alatt több mint 3000 álmot megvalósító Csodalámpa Alapítvány és támogatói a sokszor lehetetlennek tűnő kérések teljesítésével biztatást és reményt adnak a beteg gyerekeknek, akik a nem mindennapi élményekből erőt meríthetnek a betegségük leküzdéséhez, visszakapják az önmagukba és a gyógyulásukba vetett hitüket.

Péter, a mindenre elszánt kajakozó fiú 6 éves kora óta evez, jelenleg a zentai (Vajdaság) Tiszavirág klub versenyzője, de nemsokára a családdal Szegedre költözik, a várost pedig már jól ismeri, hiszen többször volt már ott edzőtáborban. "Pétert a kajakozás élteti" – meséli Felkai Márta, a Csodalámpa Alapítvány kommunikációs szakértője -, "ez ad neki erőt, nem véletlenül a kemoterápiás kezelést követően azonnal edzett tovább, és iszonyú erővel hajtott a versenyeken, legutóbb a korcsoportjában egy nemzetközi regattán 4. lett. Határozott célja van, olimpikon szeretne lenni, amihez a hatalmas szorgalmát és erejét adja, a Csodalámpától pedig egy nagyon komoly kajakot kért, amivel esélye lehet álmai megvalósítására. A kívánságot a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával tudtuk valóra váltani, a csodakajakot pedig Peti a példaképétől, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és világbajnoktól vehette át személyesen a budapesti Kolonics György Vízisport Központban" – mesélt az ajándékozásról Márta.

Az életet veszélyeztető - daganatos, leukémiás, izomsorvadásos, transzplantált és még nagyon sok egyéb - betegségben szenvedő 3-18 év közötti gyermek egy-egy kérését teljesíti az országszerte többnyire önkéntesekből álló, kívánságteljesítő hálózatot működtető nonprofit szervezet. Az évente 260-280 teljesített kívánság egy része tárgy, a kicsik általában játékokat, beülős autót, hintát, a nagyobbak például hangszert vagy a tanulásukhoz laptopot, telefont kérnek, melyekkel a betegágyból is tarthatják a kapcsolatot a kórházon kívüli világgal. Mások szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni, a kedvenc külföldi csapatuk futballmeccsét élőben látni vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek – kommandós gyakorlaton részt venni, igazi tankba beülni, hőlégballonozni, vidámparkba, állatkertbe eljutni. A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok, amikor a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel szeretnének találkozni – külföldi és magyar hírességekkel Johnny Depp, Michelisz Norbert, Schwarzenegger vagy a Pápa - vagy éppen arról álmodnak, hogy filmek vagy televízió-sorozatok készítését megtapasztalhassák. A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.