Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Risztov Éváról és Cseh Lászlóról is tornatermet neveztek el Kiemelt

„A Mi iskolánk bajnoka” program keretében három iskola tornacsarnokát újították fel.

Összesen több mint kétmillió forintból újult meg három iskola tornacsarnoka iskolakezdésre a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint a Magyar Diáksport Szövetség együttműködése keretében. A megújult sportlétesítmények névadói jeles sportolók, olimpikonok, akik egykor maguk is az intézmények diákjai voltak.

2014-ben adták át az első olyan felújított sport- és tornacsarnokokat, amelyekben egykor magyar olimpikonok is sportoltak diákként. Idén is folytatódott a Poli-Farbe festékgyár, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Diáksport Szövetség közös jótékonysági kezdeményezése. „A Mi iskolánk bajnoka” program keretében összesen csaknem kétmillió forintból újult meg a tanév kezdetére a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium, az ugyancsak fővárosi Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, valamint a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola tornaterme. A megszépült létesítmények névadói közismert sportolók, akik egykor az intézményekben tanultak.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium csarnoka Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó nevét viseli a jövőben. A Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tornatermének névadója Risztov Éva olimpiai bajnok úszó, a devecseri Gárdonyi Géza Általános iskola sportcsarnokát pedig a település szülötte, Darányi József súlylökő olimpikonról nevezték el, aki az 1932-es és 1936-os nyári olimpián képviselte hazánkat.

„Nagy öröm, hogy a Magyar Olimpiai Csapat egyik arany fokozatú támogatója az élsporton kívül az utánpótlásra is kiemelt figyelmet fordít. „A mi iskolánk bajnoka” program mellett a Magyar Olimpiai Bizottság, ugyancsak a Poli-Farbe-val fennálló együttműködésének köszönhetően, az utóbbi három évben több mint tízmillió forintot biztosított tornatermek, öltözők, sportegyesületek helyiségeinek felújítására” - mondta el Szabó Bence, a MOB főtitkára.

„A Magyar Diáksport Szövetség nagyon fontosnak tartja az iskolai testnevelés eszközeinek fejlesztését, ezért nagy eredmény számunkra, hogy újabb intézmények tanulói sportolhatnak mostantól méltó körülmények között. Külön öröm, hogy ismét olyan sportolók álltak a kezdeményezés mellé, akik az iskolák egykori diákjaként teljesítményük révén igazi példaképek a fiatal sportolók számára” - hangsúlyozta Balogh Gábor elnök.

A felújításhoz a bócsai telephelyű Poli-Farbe Kft. biztosította a szükséges minőségi, magyar festékeket, és a munkálatokat is a gyár szakemberei vállalták magukra. „A Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatójaként fontosnak tartjuk a felnövekvő generációk egészséges életmódra nevelését, és ehhez nagyon fontos a megfelelő sportolási körülmények biztosítása, szép és rendezett környezetben. Az összefogás révén most már összesen kilenc intézmény tudott megújulni országszerte az elmúlt években” - hangsúlyozta Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető igazgatója.