Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Sárkányhajó – Túl a bajnokságon Kiemelt

Az elcsúsztatott szezon kellős közepén vannak a sárkányhajósok. A dinamikusan fejlődő sportágban túl vannak a Fadd-Domboriban megrendezett magyar bajnokságon, ahonnan épen egészségesen és szép eredményekkel térhettek haza az ország legjobb sárkányhajósai – tudtuk meg Járosi Pétertől, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnökétől.

„Nem egyszerű versenyt rendezni, nekünk sem volt az, de úgy gondolom, hogy sikerült olyan magyar bajnokságot lebonyolítani, amely nem csak a szigorú előírásokról lesz emlékezetes. A célunk az volt, hogy az egészségügyi szabályokat betartva, maradandó élményekkel a tarsolyukban zárják a bajnokságot a legjobbak” – mondta Járosi Péter, aki egyben a Nemzeti Versenysport Szövetség általános alelnöke is.

A sárkányhajósoknál a szövetség elnökségének döntése értelmében tavasz helyett ősszel kezdődött a szezon. Az előttünk álló hétvégén megrendezik a Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált, majd a Rába-partján ülnek hajóba a versenyzők. Utóbbi viadalon a Győri Sárkányhajó Fesztiválon külön versenyt rendeznek az egyetemistáknak is a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) részeként, de még hátra van többek között a bajai hosszútávú magyar bajnokság is.