Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Továbbra is lehet pályázni a sportösztöndíjra

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramjának 2016/2017-es tanév 1. félévére meghosszabbította a jelentkezési határidőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkársága.

Az Emmi szerdai tájékoztatása szerint a jelentkezések új postára adási határideje péntek. A megfelelően kitöltött jelentkezési lap alapján az ösztöndíjprogramban való részvételre a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve az illetékes sportági szakszövetség, továbbá a sportpolitikáért felelős miniszter tanácsadó testülete tesz javaslatot. Az ösztöndíj odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján a miniszter dönt. Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat az Emmi sportért felelős államtitkársága látja el - áll a kommünikében.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a közlemény szerint a kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai, illetve paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra: olimpiai vagy paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai, illetve paralimpiai érmet szerezzenek.