Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Remekel a rekorder szörfös Fotó: Facebook (Gádorfalvi Áron)

Remekel a rekorder szörfös Kiemelt

A balatonfüredi Raceboard Európa-bajnokságon tizenegy futamot követően is Gádorfalvi Áron áll az élen a férfiaknál.

A hat olimpiai részvételével magyar holtversenyben rekorder szörfös csütörtökön kétszer első, majd egyszer második lett az Eb honlapja szerint. Mivel már kieső futamot is számolnak, a keddi hatodik helye nem számít bele az összesítésbe, így 13 helyezési ponttal áll az élen. Mögötte az a Sánta Bence a második 32-vel, aki éppen Gádorfalvi előtt nyerte meg a tizedik futamot. Emellett egy-egy negyedik és hatodik helyet gyűjtött még a harmadik versenynapon.

Összesítésben a cseh Petr Kucera a harmadik 35 helyezési ponttal. Az első tízben van még egy magyar, Körtvélyesi Miklós (80) nyolcadik a 71 fős mezőnyben.

A jóval kevesebb, 12 szörföst felvonultató nők között a legjobb magyar, Cholnoky Sára az ötödikről feljött a harmadik helyre, ugyanis a csütörtöki három futamból egyszer győzött, kétszer második lett. Vezet a francia Viviane Ventrin 25 helyezési ponttal, tőle eggyel van lemaradva a lett Ilona Grinberga, míg Cholnoky nyolccal.

A Raceboard olyan versenyszörf, amely sverttel (uszony) is rendelkezik, hossza 3-4 méter, a legnagyobb vitorla a férfiaknál 9,5 négyzetméteres, a nőknél 8,5. A Raceboard osztályba beletartozik a jelenlegi és a korábbi olimpiai osztály is, így RSX olimpiai felszereléssel is lehet indulni.