Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Somfai Mátyás: „Az orvosokon múlik az indulásom"

Jelenleg teljes pihenőre vagyok kárhoztatva

Közeledik a Magyar Terep-rallye Bajnokság idei második futama, a Riverside Baja. A beledi központtal május 9-11. között megrendezendő versenyen – ha az orvosai megengedik számára – rajthoz áll az idei Dakaron indult Somfai Mátyás is. Noha sem ő, sem pedig Marczinek Zsolt nem volt ott a túrkevei idénynyitón, utóbbi már alig várja, hogy quadjával nekivághasson a versenynek.

Egy rendkívül izgalmas és látványos versennyel nemrég Túrkevén megkezdődött a 2014-es Magyar Terep-rallye Bajnokság. A sportágszerelmesei örömmel tapasztalhatták, hogy idén ismét több motoros és quados áll rajthoz, ami a szakág fellendülését is eredményezheti. Az idei Dakaron rajthoz álló Somfai Mátyás a május 9-11 között megrendezendő Riverside Baján mindenképpen elindulna, ám a végső döntés nem az ő kezében van.

„Jelenleg teljes pihenőre vagyok kárhoztatva, ugyanis az Abu Dzabiban rendezett világbajnoki futamon eltört a lapockám. Az orvosok kezében vagyok, szerdán dől el a sorsom. Noha jelentősen javult az állapotom, például a kerékpáromat már ismét kipróbálhattam, de kizárólag akkor állok rajthoz, ha a szakemberek erre rábólintanak" – fogalmazott Somfai Mátyás.

A Sandlander Team versenyzője – amennyiben rajtengedélyt kap orvosaitól – idei első hazai futamán venne részt.

„A magyar versenyeken számomra kötelező az indulás, mert ezzel is a tiszteletemet fejezem ki a szervezők és a résztvevők felé. Most úgy tűnik, hogy a motoros és a quados szakág végre ismét feléled itthon, amit minden porcikámmal és idegszálammal támogatok. Természetesen szeretném megszerezni a bajnoki címet, ám a nagy cél, a 2015-ös Dakar teljesítése és az arra való tökéletes felkészülés számomra az elsődleges feladat" – jelentette ki Somfai.

Reméljük, ott lesz a rajtnál Somfai, viszont egyik hazai riválisa, Marczinek Zsolt részvétele a Riverside Baján száz százalékra vehető. Utóbbi sem indult Túrkevén, így a beledi futam lesz az idei bemutatkozása a hazai nézőknek. Marczinek is bízik abban, hogy a terep-rallye motoros és quados szakága ismét a régi fényében ragyoghat majd, és ennek első jeleit szeretné már idén megélni.

„A tavalyi mélypont után reménykedem a feltámadásban. Éppen ezért számomra kötelező a hazai rendezésű versenyeken való indulás, még akkor is, ha az eredményesség néha másodlagos lesz. Mindenem megvan, rajtra kész vagyok én és a quadom, így már alig várom a hazai 2014-es bemutatkozásom. Ismerem ezt a területet, ahol a Riverside Baját rendezik, és tudom, hogy a szervezők izgalmas, jó pályákat jelöltek ki a számunkra" – árulta el Marczinek Zsolt.

Utoljára frissítve: péntek, 30 október 2015 08:35