Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Érmek reményében a Légi Világjátékokon Kiemelt

Huszonegy fős magyar küldöttség vesz részt a Dubaiban december 1. és 12. között sorra kerülő Légi Világjátékokon. Mészáros László, a Magyar Repülős Szövetség elnöke az elutazás előtt kijelentette: érmeket vár a versenyzőktől a légi sportágak multisporteseményén.

A Légi Világjátékok a Nemzetközi Repülős Szövetség, az FAI által szervezett - és a SportAccord által elismert - nagyszabású sportesemény, amelyet először 1997-ben Törökországban, majd 2001-ben Spanyolországban, utoljára pedig 2009-ben Olaszországban rendeztek meg. A kéthetes sorozat felsorakoztatja szinte az összes fontos légi sportot. A versenyzők a nemzetközi ranglista alapján kaptak meghívást az Egyesült Arab Emirátusokba, ahová összesen több mint 1000 sportolót várnak.

A résztvevő magyarok között több világ- és Európa-bajnok található, ezért a hazai szakvezetés optimistán tekint a verseny elé. Külön érdemes kiemelni Asztalos Istvánt, aki ejtőernyős célbaugrásban már nyert Világjátékot, Tóth Ferenc pedig idén harmadszor lett világbajnoka a vitorlázó műrepülésnek.

A Légi Világjátékokon induló magyar versenyzők: Kaszás Sándor (célraszálló siklóernyő), Tóth Ferenc (vitorlázó műrepülő), Ferinc Vince (motoros sárkányrepülő), Thuróczy Endre (motoros sárkányrepülő), Tóth József (autogyro), Sebők Vendel (autogyro), Filipovits Attila (autogyro), Gál Szabolcs (ejtőernyő), Bánszki Tamás (ejtőernyő), Asztalos István (ejtőernyő), Göbölös Ferenc (ejtőernyő), Varga Tamás (ejtőernyő), Nagy István (ejtőernyő), Kiss Róbert (ejtőernyő).

A versenyzőkön kívül két ejtőernyős edző, egy vitorlázó műrepülős technikai segítő, három zsűritag (műrepülés, modellező repülés és hőlégballon), egy delegációvezető és három kísérő alkotja a magyar delegációt.