Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A csapatok is befektethetnek az F1 jövőjébe

A Liberty Media elismerte azon információk hitelességét, miszerint felajánlották a Forma-1-es csapatoknak a sportba való befektetési lehetőséget. Történt ez egy nappal azután, hogy jóváhagyták az amerikai cégcsoport átvételi kérelmét a Forma-1-es jogokról.

A Liberty Media még korábban, 2016-ban 18.7 százalékos részesedést szerzett a Forma-1 anyavállalatából, a Delta Topcoból, azonban szerdán a teljes átvételt jóváhagyta a Motorsport Világtanács (World Motor Sport Council) testülete. A Liberty nem sokat teketóriázott, hiszen a jóváhagyást követően nem sokkal felajánlotta a Forma-1-es csapatoknak a beruházás lehetőségét.

A csütörtökön kiadott közleményben az is olvasható, hogy a Liberty arra számít, hogy az így befolyt bevételek segíteni fognak az F1 növekedésére szánt finanszírozási keret növelésében. A csapatok egyébként 21.26 dollárért, vagyis körülbelül 6131 forint értékben vásárolhatnak részvényeket.

A Liberty elnök-vezérigazgatója, Greg Maffei úgy, fogalmazott, hogy szerinte fontos a csapatoknak megadni azt a lehetőséget, hogy a sportba invesztálhassanak, s ezáltal összehangolhassák az érdekeket. "Várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a csapatokkal, s együtt növelhessük ennek a legendás sportnak a vonzerejét, valamint fokozzuk az F1 üzleti lehetőségeit."

A Formula 1 elnöke, Chase Carey megerősítette, hogy a csapatok már jelezték érdeklődésüket a lehetőséggel kapcsolatban. "Több csapat jelezte már a beruházási szándékait, és már megkezdtük az eredményes tárgyalásokat arról, hogyan tehetnénk még versenyképesebbé, még izgalmasabbá a sportot" - kommentálta a hírt Carey.

Utoljára frissítve: csütörtök, 19 január 2017 19:53
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna